Dagens SoMe-tilbud: Lav nødhjælpsarbejde ved at slikke sol og drikke ouzo

I en ny annonce reklamerer Spies for billige rejser til den græske ø Lesbos, der er ved at knække under flygtningestrømmen, med sloganet: "Giv en hånd uden at røre en finger!". "Smagløst!" svarer SOME.

1 Turisterne bliver væk fra Grækenland, og det synes rejsearrangøren Spies er synd for de lokale, som har mistet deres levebrød. Med en ny annonce vil de derfor lokke flere danskere til at tage til bl.a. den græske ø Lesbos, som de sidste par år, har udskiftet så godt som alle badegæster med bådflygtninge.

Det er for sent at hjælpe flygtningene, skriver Spies - det har de lokale klaret. Nu er det i stedet tid til at hjælpe grækerne ved at komme og holde ferie, slikke sol og drikke ouzo.

»Nødhjælpsarbejde - giv en hånd uden at røre en finger!« kalder de det. Og så rejser du tilmed med »ekstra god samvittighed,« som Spies skriver.

Men en sådan annonce burde give Spies alt andet end god samvittighed mener flere på SoMe.

»Tænker på mine kollegaer det dagligt sætter livet på spil for at hjælpe andre - ikke fra en liggestol!« skriver Røde Kors' Generalsekretær Anders Ladekarl.

2 I Facebooks kommentarfelter flyder det over med bemærkninger som "Ad" "Dårlig smag" og "Aldrig mere Spies" fra vrede folk, der mener, at Spies slår plat på flygtningekrisen for at sælge rejser. Den dansk-syriske læge og debattør Haifaa Awad har delt billedet med titlen "SKAMLØST" og indsat et billede af et barn, som er kommet til skade i den syriske bomberegn.

 

 

3. Men folk har misforstået annoncen, mener Spies, der har svaret på kritikken på deres Facebook-side. Hele ideen med annoncen er nemlig at vise, at lesboterne også har brug for hjælp, fordi de er de store tabere af flygtningekrisen, og at Spies som et af de eneste rejseselskaber fortsætter med at udbyde rejser dertil netop for at støtte grækerne. Tidligere tilbød Spies rejsende at tage ekstra bagage med til Lesbos i form af nødhjælp. Nu tilbyder de rejsende at tage ektra bagage med hjem til Danmark, så de kan købe flere lokale varer