Dårligt indeklima i folkeskolen

Syv ud af 10 folkeskoler har et dårligt indeklima.

Når skoleeleverne i denne uge vender tilbage fra ferien, lukkes de ind i usunde lokaler, hvor larm, træk og fugt er lige så almindeligt som tavlekridt. Arbejdstilsynet har gået 337 folkeskoler efter i sømmene. 69,4 procent af skolerne har fået en sur eller meget sur smiley, skriver B.T. tirsdag.

»Tallet holder hele vejen igennem. Det ser meget skidt ud,« siger Henrik Billehøj, formand for Branchemiljørådet for undervisning og forskning.

Læger advarer også om forholdene i folkeskolen:

»Mange skoler har problemer med indeklimaet. Hvis der bliver gjort for dårligt rent, hvis der er for varmt, for fugtigt eller for dårlig ventilation, så kan man få en masse helbredsproblemer,« siger Arne Høst, ledende overlæge på børneafdelingen på Odense Universitetshospital, til B.T.

Og den ledende overlæge på børneafdelingen på Hillerød sygehus, Werner Petersen. er enig. Han mener tilmed, at forældre til syge børn har svært ved at blive hørt.

»Ofte er det komplet umuligt at dokumentere 100 procent, at der er en sammenhæng mellem børnenes sygdom og skolens indeklima. Jeg kender forældre, der selv måttet gøre en stor del af benarbejdet for at få kommunerne til at tage dem alvorligt,« siger Werner Petersen til B.T.

Rundt om i landet mærker man nu konsekvensen af de faldefærdige bygninger. Asminderødskole i Fredensborg og Brundlundskole i Aabenraa skal lukkes på grund af helbredstruende angreb af skimmelsvamp, og flere andre skoler skal renoveres for millionbeløb.

I weekenden lovede statsminister Anders Fogh Rasmussen ekstra ressourcer til vedligeholdelse af offentlige bygninger.

Kilde: B.T.