Dårlige undskyldninger er der nok af

Bornholms Politi ligger inde med så mange gode “dårlige undskyldninger” fra borgerne, at de nu vælger at dele dem med folk på Twitter. Næste dårlige undskyldning bliver lagt ud i dag.

Arkivfoto. Bornholms Politi deler nu borgernes dårlige undskyldninger i trafikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Du er kommet for sent ud af døren og skal være på din pind på kontoret lige om lidt. Du træder lidt for hårdt på speederen. Ikke meget, men alligevel nok til, at du bliver stoppet. Tanken om en bøde er for meget. Du går i panik, og ud af munden på dig vælter de mærkeligste undskyldninger, der omhandler alt fra akutte fødsler til dødsfald i den nære familie. Nogle tænker dog mere kreativt end andre i en presset situation.

Bornholms Politi begyndte sidste fredag at dele ugens dårligste undskyldning med deres følgere på twitter. Sidste uges dårlige undskyldning kom fra en kvindelig bilist efter en hastighedskontrol.

»Jeg er helt ude af den, min skildpadde er løbet væk, og nu kan jeg ikke finde den,« lød det.

Ideen med at dele dårlige undskyldninger er ikke ny, men har allerede haft en effekt. Siden sidste uge har Bornholms Politi fået 200 nye følgere på deres twitterprofil.

Ideen har samtidig udløst et par negative kommentarer på Facebook, men pressemedarbejder Arne Andersen understreger, at formålet ikke er at hænge nogen ud eller at træde på folks følelser.

»Vi vurderer meget konkret om det, vi har i sinde at lægge ud, kompromitterer nogen. Vi oplyser intet om, hvem de pågældende er eller hvor vi har stoppet dem. Det handler om at skabe lidt humør og sjov. Vi kender alle sammen, at man i hverdagen kan komme til at sige nogle ikke helt gennemtænkte ting,« siger han.

De sjove tweets har dog også en seriøs funktion. Jo flere følgere, jo bedre chancer har politiet for at komme ud med vigtige budskaber.

»Vi er gået på de sociale medier for alvor i år, og selvfølgelig vil vi gerne have fat i så mange som muligt. Hvis nogle af vores følgere, synes det vi lægger ud er sjovt, deler de det med andre, som så måske også synes, at det er sjovt at følge os på Facebook og Twitter. Det bruger vi ikke kun til at sende sjove beskeder ud. De dage hvor vi har naturkatastrofe eller alvorlige uheld kan vi sende vigtig information ud, og jo flere følgere vi har, jo flere når vi ud til,« siger han.

Det er ikke fastlagt, hvor længe konceptet skal køre, men Arne Andersen mener, at politiet modtager så mange sjove undskyldninger, at de kan fortsætte i temmelig lang tid.

Han har selv hørt mange mærkelige ting, for dårlige undskyldninger bliver generelt brugt flittig i trafikken. Han og kollegerne gør dog alt for at holde masken.

»Det kan godt være, at man smiler, men folk vil nok tage det ilde op, hvis man ligefrem står og slår sig på lårene over deres dårlige undskyldninger. Selvfølgelig gør vi alt for at finde den rette grimasse,« siger han.

Næste dårlige undskyldning bliver lagt ud på Bornholms Politis twitterprofil i dag klokken 9.00.