Dårlige betalere får lukket for vandet

Vandselskaber er begyndt at lukke for vandet hos dem, der skylder penge, fordi Skats inddrivelse af gæld er for dårlig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vand- og spildevandsselskaber er begyndt at tage skrappere metoder i brug for at inddrive penge fra borgere, som ikke har betaler, skriver Politiken.

Vandselskabernes brancheorganisation Danva omfatter landets 135 største drikkevands- og spildevandsselskaber. Og foreningens medlemmer har ifølge en ny restanceundersøgelse mere end 95 millioner kroner til gode hos kunder, der ikke har betalt deres vandregning.

Lovlig metode

Selskaberne er utilfredse med at skattemyndighederne ikke er bedre til at få pengene hjem og er derfor begyndt at tage sagen i egen hånd.

- Vi kan ikke blive ved med at se den anden vej, når det er så tydeligt, at Skats inddrivelse ikke fungerer«, siger Danva’s formand Lars Therkildsen, der også er adm. direktør i landets største vand- og forsyningsselskab Hofor på Amager.

Han understreger over for avisen, at selskaberne handler på lovligt grundlag, når de lukker for vandet.

Henter pengene i skuffen

Esbjerg Forsyning er et af selskaberne, der har succes med metoden. Efter et par skriftlige rykkere sender selskabet sender en montør ud på kundens adresse og plomberer vandledningen på kundens regning.

Det er en meget effektiv metode. Vi oplever, at folk henvender sig samme dag eller dagen efter for at betale regningen. Der er sågar kunder, der med det samme kan gå ind og hente pengene i skuffen«, siger Jesper Frost Rasmussen, der er administrerende direktør for Esbjerg Forsyning, til Politiken.