Cyklist i livsfare efter møde med flugtbilist ved Esbjerg

Politiet leder efter en brun eller bronzefarvet bil med åbent lad og ødelagt sidespejl efter alvorlig ulykke.

Politi - 2019062620395989_org.
Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra folk, som har kendskab til en brun eller bronzefarvet pickup, med et smadret sidespejl i højre side. Bilen påkørte onsdag eftermiddag på Hjerting Landevej en 79-årig cyklist, som onsdag aften er i livsfare. Efter ulykken kørte bilen fra stedet i retning mod Esbjerg. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Esbjerg. En 79-årig mand er onsdag aften i livsfare, efter at han tidligere på dagen på sin cykel blev påkørt af en flugtbilist.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken på Hjerting Landevej klokken 15.45.

Bilen kørte ud på Hjerting Landevej fra en sidevej nord for Alslev mellem Varde og Esbjerg. Her ramte den cyklisten, hvorefter føreren, der var alene i bilen, fortsatte i retning mod Esbjerg.

Den 79-årige fik førstehjælp, indtil en lægehelikopter nåede frem og fløj ham til Skejby Sygehus i Aarhus. Her betegnes hans tilstand ifølge pressemeddelelsen som "yderst kritisk".

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra vidner, som så ulykken, og især fra borgere, der har oplysninger om bilen.

Der er tale om en brun eller bronzefarvet firhjulstrækker/pickup med åbent lad. Ved ulykken blev bilens højre sidespejl beskadiget.

Det er uvist, hvilket bilmærke der var tale om, men det kan være en Toyota eller en VW, oplyser politiet.

Klokken 05.00 torsdag er der stadig ikke nyt om mandens tilstand. Politiet er heller ikke kommet nærmere flugtbilisten.

Derfor opfordrer politiet til, at vidner stadig ringer ind med oplysninger.

/ritzau/