Cykler i Metroen? Glem det

Trafikminister afviser ønske om at udvide mulighederne for at tage cyklen gratis med flere steder i den kollektive trafik.

Trafikministeren frygter, at der vil opstå kaos, hvis passagerer også kan tage cyklen gratis med i Metroen, ligesom det i flere år har været muligt i S-toget og på lokalbanerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cykler i Metroen? Glem det.

Dét er beskeden fra den nye trafikminister Pia Olsen Dyhr (SF), der dermed afviser at gennemtrumfe en udvidelse af den gratis cykelmedtagning.

Hun frygter, at der vil opstå kaos, hvis passagerer også kan tage cyklen gratis med i Metroen, ligesom det i flere år har været muligt i S-toget og på lokalbanerne.

Det er formanden for regionsrådet i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S), der i et brev har opfordret den nye trafikminister til at udvide cykel-ordningen til også at omfatte Metroen og DSB Øresund.

Hun henviser til, at ordningen bidrager til både reduceret trængsel og bedre sundhed, men at det også skaber "forvirring og usikkerhed" blandt de rejsende, at der ikke er samme mulighed for at medbringe cyklen i alle dele af den kollektive trafik.

I sit svar anerkender Pia Olsen Dyhr, at den gratis medtagning af cykler har været en stor succes, og at muligheden bruges i udstrakt grad. Men hun konstaterer også, at der opstår problemer, " hvis cyklerne presser andre passagerer ud, sådan som det f.eks. ville være tilfældet i Metroen i myldretiden".

Hun mener således ikke, at gratis cykelmedtagning skal være et tilbud på strækninger, hvor togene er fyldte eller "endda overfyldte". Det vil næppe bidrage til at gøre den kollektive trafik mere attraktiv, vurderer hun.