CPR-kontor sender aben videre til CSC

Det er ifølge CPR-kontoret en sikkerhedsbrist hos IT-virksomheden CSC, der er skyld i, at 900.000 danskere har fået afsløret deres CPR-nummer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en sikkerhedsbrist hos IT-virksomheden CSC, der har forårsaget, at 900.000 danskere har fået offentliggjort deres CPR-nummer på nettet.

»Fejlen er sket hos CSC, der siden 2000 har leveret en datafil hvert kvartal. Af en eller anden grund er CPR-numrene denne gang kommet med, sammen med personernes navne og adresser,« siger kontorchef Carsten Grage fra CPR-kontoret til borsen.dk.

Han forventer en meget hurtig redegørelse om forløbet fra CSCs side.

Ifølge Carsten Grage har lækagen været der i 50 minutter, inden CPR-kontoret fik lukket for adgang.

Ifølge borsen.dk lå CPR-numrene frit fremme på den såkaldte Robinsonliste, der er en oversigt over danskere, som ikke ønsker adresserede reklamer i deres postkasse.

Fejlen blev opdaget af Finn Gilling fra firmaet Gilling ApS, der arbejder med personfølsomme data som statens distributør af ejendomsoplysninger. Han adviserede CPR-kontoret, der fjernede numrene onsdag aften.

Op mod 18 firmaer har i dette tidsrum hentet listen til brug for deres markedsføring. Firmaerne har indtil torsdag klokken 16 til at bekræfte over for CPR-kontoret, at data er slettet.