CPR-hacker udleveres til Danmark

Den svenske hacker, der er mistænkt for hackerangrebene på IT-virksomheden CSC, kan nu udleveres til Danmark efter at være blevet idømt et års fængsel i Sverige.

Foto: KACPER PEMPEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en af medstifterne af den omdiskuterede fildelingstjeneste Pirate Bay onsdag er blevet dømt til et års fængsel ved Sves Hovrett, som svarer til Landsretten i Sverige, bliver han nu udleveret til Danmark. Det skriver tv2.dk.

Den dømte hacker og netaktivist er i Danmark mistænkt for sammen med en 20-årig dansk mand at stå bag hackerangrebene på IT-virksomheden CSC og ulovlig adgang til blandt andet dansk politis kørekortregistre, CPR-numre og mange andre yderst følsomme oplysninger. Den mistænkte 20-årige dansker er allerede varetægtsfængslet i den danske sag.

»Vi har allerede en fængslingskendelse og en udleveringsbegæring på den svenske mand, og der vil nu ske det, at han bliver udleveret til Danmark indenfor ganske få dage,« siger Politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi til tv2.dk, og fortsætter:

»Der foregår stadig en del efterforskning«.

Pirate Bay-medstifteren blev i juni idømt to års fængsel i byretten i Nacka for at have skaffet sig ulovlig adgang til Nordeas og IT-virksomheden Logicas IT-systemer, men det valgte Svea Hovrett af omgøre til et års fængsel. Anklagemyndigheden havde ellers anket til landsretten for at få skærpet dommer fra to års fængsel til fire års fængsel.

I mere end fem måneder fra april til august i 2012 havde hackerne uhindret adgang til millioner af data om danskerne gennem et hul i sikkerhedssystemet hos IT-virksomheden CSC i et hackerangreb af hidtil usete dimensioner. Ifølge politiet havde de to mistænkte hackere blandt andet adgang til CPR-numrene på samtlige danskere med et kørekort.