Containerboliger til studerende i København kan være på vej

Københavns Kommune åbner nu op for, at der kan bygges containerboliger til studerende på blandt andet Refshaleøen i København. Iværksættere vil i gang med at bygge studieboliger til maksimalt 4000 kroner om måneden.

Det har ikke tidligere været muligt at bygge containerboliger til de mange boligsøgende studerende i København. Men nu giver Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell grønt lys for, at der bygges midlertidige boliger i bestemte områder af København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det har ikke tidligere været muligt at bygge containerboliger til de mange boligsøgende studerende i København. Men nu giver Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell alligevel grønt lys for, at der bygges midlertidige boliger i bestemte områder af København.

Det betyder, at unge boligsøgende københavnere snart får mulighed for at flytte ind på for eksempel Refshaleøen, hvor en gruppe iværksættere længe har ønsket at opføre nye studieboliger.

»Den første ansøgning er kommet. Den bliver behandlet i forvaltningen i de her dage, og hvis alt er, som det skal være, får vedkommende en tilladelse, og så kan man bygge. Det vil ske inden for 3-4 uger, hvis forarbejdet i ansøgningen er i orden,« siger Morten Kabell til Politiken.

Dermed er striden om opførslen af containerboliger i København stilnet af. Opførslen er tidligere blevet afvist på grund af den nuværende planlov, der ikke umiddelbart giver mulighed for at bygge midlertidige boliger i byen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har dog udtrykt, at det ikke er et problem, hvis der opføres studieboliger på de områder i København, hvor der endnu ikke er en plan for byudvikling. Derfor er Teknik- og Miljøborgmesteren nu begyndt at dele tilladelser ud.

Og det glæder Socialdemokraterne, der både i Borgerrepræsentationen og Folketinget tidligere har udtrykt sin utilfredshed med, at borgmesteren har givet rødt lys til opførslen af containerboligerne.

Containerboliger til højest 4000 kr. om måneden

Firmaet CPH Village har ventet i spænding på beslutningen og vil begynde at bygge containerboliger på Refshaleøen, så snart de har fået en godkendelse fra forvaltningen.

Firmaet oplyser til Politiken, at der allerede den 1. november kan flytte 15-20 unge ind, og når containerbyen efter planen står færdig i februar 2018, vil der være 175 boliger til rådighed på Refshaleøen.

Frederik Noltenius Busck, der er medstifter af firmet, oplyser til Politiken, at prisen for en bolig maksimalt vil være 4000 kroner om måneden, og boligerne vil bestå af eget køkken, mens man deler bad og toilet med sin nabo.

Firmaet oplyser på sin hjemmeside, at registreringen til de nye boliger begynder i efteråret 2017.