Connie Hedegaard kritiserer regeringens miljøbesparelser

De grønne besparelser, som regeringen har lagt op til, er for kortsynede. Det mener den tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Hun bakkes op af regeringens egen klimavismand.

Connie Hedegaard. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Kritikken af regeringens bebudede finanslovsbesparelser på energi, miljø, forskning og innovation, har været massiv. Men nu melder også den tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og regeringens klimavismand, Peter Birch Sørensen, sig i koret af kritiske røster. Det skriver Politiken.

Connie Hedegaard, der i dag er formand for klimatænketanken Concito og for den internationale miljøfond KR Foundation, kalder det over for avisen for »en gal prioritering,« og hæfter sig ved, at regeringen trækker i modsat retning af mange andre landes regeringer.

Flere andre steder i verden skruer man nemlig op for ambitionerne og gør sig forhåbninger om, at klimatopmødet i Paris om tre uger giver store resultater.

Den tidligere konservative miljø- og klimaminister går nu så langt som til at advare om, at man gentager samme fejl, som man lavede under Fogh-regeringen med hårde nedskæringer.

»Dengang gik der to et halvt år, før man sagde: Ups, nu var det lige lovlig meget. Vi skal passe på, vi ikke gentager de samme fejltagelser,« siger hun til Politiken.

Hedegaard får opbakning fra regeringens klimavismand, Peter Birch Sørensen, der peger på, at nedskæringerne gør det sværere at nå de danske klimamål om en reduktion af landets drivhusgasudledninger.

Samlet bliver der forventet nedskæringer på mellem 0,5 og 2 milliarder kroner på klimafronten alt efter, hvordan man regner, skriver Politiken. Til det regnestykke tilføjer energi- og klimaminister Lars Lilleholt (V) dog, at der afsættes 800 millioner kroner til energiforskning i 2016.