Connie H.: Vi skal nå op på 30 procent

Miljøminister Connie Hedegaard (K) er tilfreds med energiudspillet fra EU-Kommissionen. Hun tror på, at målsætningen på sigt bliver en reduktion på 30 procent.

Bare rolig, lyder beskeden fra miljøminister Connie Hedegaard (K) til de kritiske røster, som efterlyser en mere ambitiøs målsætning for reduktion af udledningen af drivhusgasser. EU-Kommissionens energiudspil indeholder i første omgang en reduktion på 20 procent for alle EU-lande, men vi skal nok komme højere op på et senere tidspunkt, mener miljøministeren.

- Min opgave som Danmarks miljøminister er at sørge for, at vi ikke skal ende på 20 procent. Vi skal nå op på de 30 procent inden 2020, som er det rigtige tal, hvis man skal tage EU's egen tograders-målsætning alvorligt, siger Connie Hedegaard til Ritzau.

Ministeren mener, at man i stedet skal glæde sig over, at målsætningerne for både reduktionen af drivhusgasser og vedvarende energi er gjort bindende for alle medlemslandene. Og samtidig opfordrer hun til at fokusere på arbejdet med en global klimaaftale, som skal danne grobund for, at EU hæver målsætningen til 30 procent.

/ritzau/