Colagrænsen kun første skridt i opgør med hyggekultur

Grænsen på maksimalt en halv liter sodavand om ugen er kun første skridt på vejen, siger forskere. De varsler opgør med sukkerfyldt dansk hyggekultur.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Disney-frugt i stedet for lørdagsslik. Hvis det står til kostforskere er det fremtiden for de danske børnefamilier. Forskerne ønsker et opgør med den sukkerfyldte danske hyggekultur.

Første skridt blev taget onsdag, da familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) meldte sig på banen med en maksimumgrænse for børn på højest en halv liter sodavand eller saft om ugen.

Anbefalingen er baseret på beregninger fra Fødevareinstituttet på DTU, og her ser kostvaneforsker Sisse Fagt gerne, at børnefamilierne også laver slikritualerne om.

- Der er behov for et opgør med den danske hyggekultur, så den ikke automatisk skal indeholde slik og sukker. Hvis børnefamilierne bare en gang prøvede at lave nogle mundskårne frugtstykker og grønne hapser, så ville de opdage, at børnene spiser dem lige så uhæmmet som slikket. Det afgørende er, at de er nemme at spise, siger Sisse Fagt til Ritzau.

/ritzau/