Claus Meyer er en aprilsnar

Tag temperaturen på mediernes opfindsomhed 1. april. Hvad synes du var sjovt?

Kokken Claus Meyer er her mødt vandkæmmet op til audiens hos dronning Margrethe - få måneder før P1 Morgen kan afsløre at iværksætteren har solgt sit madimperium til Dubai. Claus Meyer vil nu koncentrere sig om, at udnytte potentialerne i de invasive arter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke

Traditionen tro kunne danskerne i dag vågne op til en mindre storm af skøre, skæve og usandfærdige historier.

Aprilsnarren er i den grad blevet dyrket af landets medier. Som sædvanlig er nogle platte, andre deciderede usjove, mens andre igen har den snert af troværdighed, som gør den værd at more sig over. Hvem lavede den bedste?

Her er et overblik over nogle af dagens mindre seriøse historier:

Danmark er blevet mindre, skriver Politiken. Faktisk hele 30 km2. Årsagen skal findes i jordskælvet i Japan.

DR P1 Morgen har lavet en indslag om at Claus Meyers madimperium er blevet solgt til Dubai. Meyer udvikler lige nu retter med blandt andet iberisk skovsnegl, mårhund og salat med bjørneklo, udtaler han til P1 Morgen.

Ekstra Bladet kan afsløre at Caroline Wozniacki skifter fra dansk til polsk statsborger. Hun er blevet træt af den danske Jantelov, skulle forklaringen angiveligt være.

Metroxpress fortæller at atomaffald skal deponeres under ungdomshuset. Københavns Kommune har købt grunden på Jagtvej 69 tilbage og vil nu deponere 233 kilo radioaktive brændselsstave skal fra 2018 deponeres 30 meter under Jagtvej 69.

Sporten.dk afslører, at DBU har i længere tid forhandlet med Drillo. Egil Drillo Olsen skal afløse Morten Olsen fra 2012

24Timer skriver at en ny kostpyramide er på vej, hvor slik, chips og andre usunde sager accepteres. Cupcakes indgår på linje med rugbrød.

B.T. har fanget vinderen af reality-programmet Paradise Hotel, Peter Birch, på Christiansborg. Paradise Peter vil stille op for DF og spås af politisk kommentator at kunne nå en del kvindelige vælgere.

Fagbladet JOURNALISTEN kan fortælle, at Flemming Rose er ny chefredaktør på Politiken efter Thøger Seidenfaden. Rose udtaler: »Det er rigtig nok. Jeg har fået et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til. Hjørnekontoret på Rådhuspladsen - så får man altså ikke bedre udsigt som journalist.«

Information har en signalpolitisk artikel og skriver at S-SF vil have grønnere ministerbiler, hvis rød blok vinder valget. Slut med benzinslugende BMW'er. I en
'fair transportløsning' er VW Lupo og Seat Ibiza blandt de nye ministerbiler.

Scan fostret med en mobilen, lyder en overskrift i Fyens Stiftstidende. En fynsk udviklet app til smartphones er på markedet, så man kan håndscanne maven. Navnet er FirstApp.

Jobindex har modtaget et jobopslag fra Finn Nørbygaard. Han søger folketingskandidater til nyt parti. Søger du, må du ikke have haft en skattesag eller holde for lange ferier eller have børn, der går i privatskole.

Ekstra Bladet skriver i avisen, at det er muligt at komme med til den kongelige barnedåb d. 14. april. Der har angiveligt været så mange afbud til seancen, at folket nu får muligheden for at deltage på et wildcard.

Kristeligt-dagblad.dk skriver, at nye arkæologiske fund i forbindelse med udgravningerne til den nye københavnske metro viser, at muslimer har været bosat i Danmark siden 1200-tallet. Det er tegn på god integration, siger ekspert, og efternavnet Hansen stammer åbenbart fra det daværende almindelige navn, Hassan-søn.

Go'Morgen Danmark på TV2 havde en velklædt Sydney Lee i studiet, som fortalte, at de sidste fire år med reality-tv har været et sociologisk forsøg. I øvrigt en joke, som det fiktive nyhedssite Rokokoposten allerede skrev om i januar. Inspiration, TV2?

Den svenske avis Sydsvenskan har en dansk vinkel på sin aprilsnar. Artiklen fortæller, at Venstre og Dansk Folkeparti fremsætter lovændring, som vil ramme de 20.000 svenskere, der arbejder i Danmark og alle, der pendler på Øresund. Regeringen vil simpelthen sikre, at svenskerne taler bedre dansk og kender vores historie. Et pointsystem skal tages i brug.

Landbrugsmagasinet Food Culture har nyheden om at det økologiske mejeri Thise har lanceret Vesterhavs Yoghurt med makrel. Morgenmadsproduktet indeholder naturlige Omega 3-fedtsyrer og D-vitamin.

Vi fortæller selv i Berlingske at Naser Khader nu hedder Niels. Hvorfor? Læs om Naser Khaders navneskifte her.