Christiansø har mistet sin eneste læge

Folk på Christiansø må enten klare sig med en sygeplejerske eller tage til Bornholm, når de bliver syge, for øens eneste læge er stoppet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lægebesøg kan blive en noget langstrakt affære for de 100 beboere på Christiansø. Den lille øs eneste læge er nemlig stoppet, og der er endnu ikke fundet en afløser, skriver dr.dk.

Det betyder, at beboerne enten skal nøjes med øens sygeplejerske eller tage til naboøen Bornholm, der ligger godt 20 kilometer væk, for at blive tjekket af en læge.

Men da der kun er én afgang om dagen mellem Bornholm og Christiansø med passagerfærgen, skal beboerne huske at sætte et døgn af til lægebesøget.

»Der var faktisk et par ansøgere, da stillingen blev slået op. Men indtil videre er det ikke lykkedes at få en aftale på plads mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Forsvarsministeriet,« siger Orla Johannsen, der er Christiansøs administrator, til dr.dk.

Han ser gerne, at øen får sin egen faste læge igen, men peger på, at der er flere danske øer, der klarer sig uden egen læge.

Orla Johannsen fortæller, at en løsning kan være at få en lægevikar til Christiansø, men ifølge administratoren skal det kun være over sommeren, når flere tusinde turister kommer på besøg.