Christiania rammes igen af politiets forbud

Siden januar har politiet igen og igen haft samme vurdering: At Pusher Street bør lukke af hensyn til corona.

Arkivfoto. Forbuddet gælder fra klokken ti om formiddagen til midnat. Borgere står dog ikke til en bøde, hvis de løber eller går i Pusher Street og Green Light District på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms

Når politiet forbyder borgere at opholde sig særlige steder i samfundet på grund af coronasmitten, skal det være midlertidigt.

Men det midlertidige kan vise sig at være ganske lang tid. I hvert fald hvis man ser på Københavns Politis beslutninger om opholdsforbud på dele af Christiania.

De blev indledt i januar, og siden er det blevet forlænget talrige gange. Onsdag er indgrebet forlænget til 14. april.

»Vores vurdering er fortsat, at et opholdsforbud er nødvendigt for at forhindre smittespredning med covid-19,« fremgår det af en pressemeddelelse.

Forbuddet gælder fra klokken ti om formiddagen til midnat. Borgere står dog ikke til en bøde, hvis de løber eller går i Pusher Street og Green Light District på Christiania.

Men at stå stille og at opholde sig i området er altså strafbart.

Det midlertidige opholdsforbud fik debut i området 7. januar.

Op til påske afviste politiinspektør Tommy Laursen i Københavns Politi, at der er en skjult dagsorden for politiet, som intet har med smitte at gøre. Altså at handlen med hash forsøges holdt nede med en henvisning til smittefare.

»Vores fokus er at sikre, at nærområdet er trygt og frit for beboere og institutioner i den nuværende situation,« udtalte han til DR Nyheder.

Ophold i området kan give en bøde på 2500 kroner.

/ritzau/