Chr. Mejdahl genopstiller ikke

Folketingets formand, Chr. Mejdahl (V), genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Derfor skal Venstre finde en ny kandidat i den ny Himmerlandskreds-kreds.

Folketingets formand, Chr. Mejdahl (V), genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Efter 37 år som folkevalgt vil han bruge mere tid til familien, oplyser han i en pressemeddelelse fra Venstre.

- Jeg har haft mange opgaver, og det har i alle årene været en spændende udfordring. Det er det stadig. Men efter næste folketingsvalg vil jeg gerne se mere til min familie, end jeg har gjort gennem mange år, siger han.

Siden 1987 har han repræsenteret Venstre i den nordjyske Aars-kreds. Ved valgkredsreformen afløses Aars-kredsen af Himmerlands-kredsen, hvor Venstre skal have sin organisation på plads inden den 1. april. Samtidig benytter Chr. Mejdahl lejligheden til ikke at opstille ved folketingsvalget.

Fra 1970-88 sad Chr. Mejdahl i Løgstør Kommunalbestyrelse, heraf 13 et halvt år som borgmester. I 1984 blev han folketingskandidat og blev tre år senere valgt til Folketinget. Han var fra 1990-2001 næstformand i Venstres folketingsgruppe og formand fra 2001-03. I 2003 afløste han partifællen Ivar Hansen i Folketingets formandsstol.

/ritzau/