Chokgranat og dyr mountainbike fundet på Christiania

Fire personer blev anholdt, da Task Force Pusherstreet slog til mod sælgere og leverandører på Christiania. Blandt fundene var en chokgranat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hash, hashkager, joints, pebersprays og stikvåben hører normalt til fangsten, når Task Force Pusherstreet gennemfører målrettede aktioner mod Christiania. Og tirsdag morgen var ingen undtagelse, oplyser Københavns Politi, der tilføjer, at fire personer blev anholdt, hvoraf tre blev løsladt på stedet.

Mere usædvanligt er det, at politienheden også fandt en chokgranat, en såkaldt flashbang. Det er ikke muligt at fastslå, om den er fremstillet til militærbrug, da serienummeret er skrabet af, men politiet skønner, at det er tilfældet.

Chokgranaten bruges til at overraske og »lamme« via seks høje eksplosioner og lysglimt, og ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi blev den fundet nær samme bod, hvor ukendte gerningsmænd udsatte politifolk for gasspray for snart en måned siden.

Foruden chokgranaten blev der fundet fem pebersprays, der lå i forskellige boder og på en adresse på Christiania.

Under en ransagning i bygningen Fredens Ark blev der fundet en mountainbike til en værdi af 24.000 kroner, der er blevet stjålet fra en cykelhandler i Nordsjælland. Én person blev sigtet for hæleri og for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, da der på adressen også blev fundet en mindre mængde hash.

»Indsatsen mod købere, sælgere og leverandører fortsætter. Vi fastholder et massivt pres mod de organiserede kriminelle for at gøre det uattraktivt at beskæftige sig med hashhandel, og vi må igen konstatere, at pusherne bevæbner sig med både pebersprays, knive og nu også en chokgranat,« siger ledende politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Det beslaglagte hash har en anslået værdi på mindst 273.000 kroner.