Chokeret Brixtofte: »Uden Michael var der ikke noget, der hed FC Nordsjælland«

Farums tidligere borgmester, Peter Brixtofte (tv), var en nær ven af Michael Henriksen (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: JEANNE KORNUM (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en af Danmarks rigeste forretningsmænd, den 52-årige Michael Henriksen, der sad bag roret i den helikopter, som fredag eftermiddag styrtede i havet mellem Samsø og Sjælland.

- Jeg har kendt ham i over 30 år, og jeg kender hele hans familie. Jeg er dybt chokeret, siger Michael Henriksens mangeårige ven, Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte, til BT.

- Han var en god familiefar, der passede på sine børn. Og han var en god kammerat. Hvis en ven eller veninde ikke kunne blive behandlet af det danske hospitalssystem, finansierede han udlandsophold, så de kunne få den bedste behandling. Han var en guttermand, fortæller Brixtofte.

Den fodboldglade rigmand valgte at investere en del af sine penge i fodboldklubben FC Nordsjælland, hvor han var storsponsor.

- Jeg har fulgt holdet længe og synes, at det er skide sjovt, sagde Michael Henriksen til BT i 2003, da han hældte flere millioner kroner i Farum Boldklub, der senere skiftede navn til FC Nordsjælland.

- Han støttede sit lokalområde, når det virkelig gjaldt. Uden ham, var der ikke noget, der hed FC Nordsjælland. Han gav mig et løfte om, at FC Nordsjælland aldrig kom til at gå nedenom. Han var et kæmpe aktiv for lokalsamfundet, siger Peter Brixtofte.

Helikopteren var Michael Henriksens og havde kurs mod Samsø, da den af endnu uvisse årsager styrtede i havet. Der blev slået alarm, og adskillige fartøjer fra Søværnet, redningstjenesten og Hjemmeværnet deltog i den storstilede eftersøgning sammen med en helikopter og dykkere fra Frømandskorpset.

Sent fredag aften var tre af helikopterens fire passagerer blevet bjærget, og redningsmandskabet fortsatte eftersøgningen af den sidste passager, da aftenmørket trængte sig på.

Michael Henriksen beskrives som en driftig forretningsmand med fødderne solidt plantet på jorden. Han er vokset op i Farum, hvor han har arbejdet sig op fra bunden. Han ejer en stribe ejendomme og virksomheder, blandt andet City Containere, der håndterer affald, og miljøvirksomheden Norrecco.

- Han er en af de dygtigste iværksættere i Danmark. Det startede med en enkelt lastvogn, og så arbejdede han sig op. Han kæmpede sig frem i medgang og modgang, og nu beskæftiger han mange hundrede medarbejdere, siger Peter Brixtofte og fortæller om den første klage over Michael Henriksen, han modtog som borgmester i Farum.

- Den gik på, at han stod så tidligt op, at når han kørte rundt med sin lastvogn, så vækkede han naboerne. Han arbejdede ufatteligt meget, siger Peter Brixtofte.

Brixtofte og Henriksen kender hinanden fra Farum, hvor de lavede adskillige forretninger med hinanden.

Michael Henriksen undgik helst pressens søgelys, men det lykkedes ikke altid. Blandt andet lavede tv-programmet Operation X et program, der handlede om, hvordan en af Michael Henriksens virksomheder i årevis dumpede forurenet jord i en grusgrav i Lynge ikke langt fra Farum.

Forretningsmanden reagerede prompte ved at stævne TV2 for syv millioner kroner.

Sidste år var han igen i medierne, da det var på tale, at Michael Henriksen skulle købe Brøndby Stadion og dermed pumpe adskillige millioner kroner ind i den økonomiske trængte fodboldklub. Det endte dog med, at han sprang fra på grund af problemer med lokalplanen.

Bestyrelsesformand i flere af Michael Henriksens virksomheder - bl.a. Norreco - Niels Dahl-Sørensen bekræfter over for BT, at Michael Henriksen mistede livet i ulykken.

De tre andre omkomne er Morten Friis, der var ansvarlig for miljø og kvalitet i Norrecco, Søren Wettergreen, der var administrerende direktør i Volvo Trucks Group Danmark samt salgschef Mark Jacobsen. Sidstnævnte er et kendt navn i cykelkredse som tidligere sportsdirektør for forskellige cykelhold.