Chokbesparelser på vej i København

Tirsdag ventes forlig om besparelser, der vil gå hårdt ud over institutioner og skoler i København. De øvrige forvaltninger skal også bidrage til besparelserne.

Under betegnelsen "strukturtilpasning" er Børne- og Ungdomsudvalget i København tæt på at have et udspil klar om voldsomme besparelser og nedskæringer inden for kommunens skoler og daginstitutioner.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil indholdet af et politisk forlig blive forhandlet færdigt tirsdag middag, hvorefter besparelserne kan vedtages på udvalgets møde onsdag morgen.

For to måneder siden meddelte overborgmester Ritt Bjerregaard (S), at der på grund af økonomiske problemer i denne del af forvaltningen ville mangle næsten 300 mio. kr. i næste års budget. Derfor kunne besparelser og nedskæringer ikke undgås.

Men som led i et kommende budgetforlig må de øvrige forvaltninger sandsynligvis også bidrage til at finde de mange penge. Formentlig med et samlet beløb på mellem 100 og 200 mio. kr.

- Det kan jeg ikke afvise, siger den socialdemokratiske ordfører Jan Andreasen, der er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget.

Mandag og tirsdag aften er lederne af samtlige institutioner og skoler indkaldt til møde i Nørrebrohallen.

/ritzau/