Chokbesparelser på vej i København

Tirsdag ventes forlig om besparelser, der vil udsætte institutioner og skoler i København for omfattende nedskæringer. Årsag: Et budgetminus på 300 mio. kr.

Under betegnelsen "strukturtilpasning" er Børne- og Ungdomsudvalget i København tæt på at have et udspil klar om voldsomme besparelser og nedskæringer inden for kommunens skoler og daginstitutioner.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil indholdet af et politisk forlig blive forhandlet færdigt tirsdag middag, hvorefter besparelserne kan vedtages på udvalgets møde onsdag morgen.

For to måneder siden meddelte overborgmester Ritt Bjerregaard (S), at der på grund af økonomiske problemer i denne del af forvaltningen ville mangle næsten 300 mio. kr. i næste års budgettet. Derfor kunne besparelser og nedskæringer ikke undgås.

Øvelsen betyder bl.a., at 170 daginstitutioner sandsynligvis skal sammenlægges, udvides eller lukkes. Mandag og tirsdag aften er lederne af de berørte institutioner indkaldt til møde i Nørrebrohallen.

Både i det administrative og det politiske system holder aktørerne kortene meget tæt til kroppen. Så tæt, at det forarger det socialdemokratiske medlem af udvalget Jette Bergenholz Bautrup.

- Jeg ved intet og har ikke modtaget noget som helst materiale, selv om jeg har rykket for det på alle tænkelige måder. Det vil jeg betegne som fuldstændigt uhørt, siger hun til Ritzau.

/ritzau/