Chips og brød giver måske kræft

Ny forskning viser, at der kan være en sammenhæng mellem brystkræft og opvarmede fødevarer med stivelse såsom kartofler og kornprodukter.

Stegte, bagte eller grillede fødevarer med stivelse kan måske forbindes til brystkræft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Brød, ovnbagte kartofler og kaffe øger måske risikoen for brystkræft.

Det viser nye forskningsresultater fra DTU Fødevareinstituttet og Kræftens Bekæmpelse.

Stegte, bagte eller grillede fødevarer med stivelse, der varmes op til over 120 grader, danner det kemiske stof akrylamid, der ifølge forskningen kan have sammenhæng med kræft.

Men der dog er ingen grund til at smide brødet eller kaffen i skraldespanden endnu, siger overlæge Anne Tjønneland fra Kræftens Bekæmpelse.

- Der er ikke påvist et direkte link mellem de fødevarer og brystkræft. Det er kun en indikation. Derfor skal der flere undersøgelser til, før vi skal holde op med at spise ovnkartofler eller knækbrød.

/ritzau/