Chilenske tyve plager København

Chilenak bande menes at stå bag flere hundrede indbrud i København og på Sjælland. Tyvene fra Chile er det seneste eksempel på international organiseret kriminalitet i Danmark.

Politiet i København mistænker en gruppe indbrudstyve fra Chile for at stå bag flere hundrede knæk og bræk i København og på resten af Sjælland i de seneste måneder. Enkelte mistænkte er fængslet, men politiet forsøger at optrevle hele det formodede netværk af tyve.

»Vi er i øjeblikket voldsomt plaget af en gruppe chilenere, der er kommet til Danmark for at lave indbrud i stor stil. Der kører en massiv efterforskning og nogle stykker er puttet i spjældet. Vi har derfor i samspil med flere politikredse indledt en større efterforskning,« siger chefkriminalinspektør Per Larsen fra København Politi.

Politiet ved endnu ikke, om de chilenske tyve er kommet hertil direkte fra Chile, eller om de er kommet fra andre europæiske lande. Ifølge Per Larsen er de chilenske indbrudstyve det seneste eksempel på, at velorganiserede bander fra skiftende land udser sig Danmark som mål, kommer hertil, og inden for kort tid - dage eller få uger - begår omfattende kriminalitet, for så at rejse hurtigt igen.

»Vi har haft massevis af problemer med kriminelle litauere, polakker og et bredt spektre af kriminelle fra den gamle Sovjetblok, som kommer hertil og laver tyverier - et typisk eksempel er, at en gruppe udvælger sig en stor parkeringsplads, hærger der i tre-fire timer og stjæler alt, hvad der er at stjæle i bilerne. Og så flytter de sig hurtigt fra by til by. Det samme mønster har vi set med indbrudstyverier,« forklarer Per Larsen, der på nuværende tidspunkt ikke kan give flere oplysninger om den formodede chilenske indbrudsbande.Læs Magasin side 4-5