Chefen prioriterer ikke personlig udvikling

Chefer prioriterer faglig udvikling højere end personlig udvikling, når medarbejdere skal efteruddannes. Det er et problem, mener fagforening.

Personlig udvikling står ikke højt på listen, når chefen skal godkende efteruddannelse. En ny undersøgelse blandt HK/Privats medlemmer viser, at kun tre procent har en chef, der prioriterer personlig udvikling højest i forbindelse med efteruddannelse. 28 procent har en chef, der prioriterer faglig udvikling højest, mens 36 procent svarer både og.

Uddannelseschef i HK/Privat, Joan Briesemeister, mener, at det er et problem, fordi kompetencer som konfliktløsning, stresshåndtering og samarbejde i dag er ligeså vigtige som den faglige viden.

- Det er overraskende, at næsten hver tredje siger, at deres chef prioriterer den faglige udvikling højest. Arbejdsgiveren kræver jo en masse forskellige personlige egenskaber af deres medarbejdere, og derfor må de også acceptere at medarbejderne efteruddanner sig i personlig udvikling. Det er noget vi vil have fokus på, når vi skal snakke efteruddannelse i overenskomstforhandlingerne, siger Joan Briesemeister.

/ritzau/