Chef i Brønderslev-sagen raser over fyring

Den tidligere børne- og familiechef i Brønderslev kommune er vred over, at han er blevet fyret efter sagen om de mishandlede børn.

Huset i Serritselv ved Brønderslev, hvor en børneflok blev vanrøgtet af deres forældre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I går kom det frem, at Brønderslev Kommune har fyret deres børne- og familiechef. Men ikke på grund af sagen om de mishandlede børn lød beskeden fra både kommunen og arbejdsgiveren.

Men nu har den pågældende chef, Carsten Bach, taget bladet fra munden. Over for TV2 Nord raser han over, at kommunen har fyret ham på grund af sagen.

- Det er ikke rimeligt, at ansvaret for de fejl, der er begået i Serritslev-sagen, havner hos mig. Det er min opfattelse, at ansvaret for Serritslev-sagen skal placeres på et højere niveau i kommunen, siger Carsten Bach til TV2 Nord.

Serritslev er den landsby nær Brønderslev, som familien boede i, så i lokalt er Brønderslev-sagen kendt som Serritslev-sagen.

Kommune fastholder forklaring

Brønderslev Kommune fastholder, at fyringen af Carsten Bach ikke udelukkende er baseret på børnemishandlingssagen.

- Afdelingslederen har ikke levet op til vores forventninger. Der er grund til at kritik af hans håndtering af Serritslev-sagen, men det er en samlet vurdering, der gør, at vi har sagt farvel til ham, siger børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune, Henning Risager, til TV2 Nord.

Det er tidligere kommet frem, at Brønderslev Kommune til at starte med ikke reagerede på indberetninger fra borgere om de forfærdelige forhold i huset i Serritslev. Kommunen har senere beklaget forløbet.

I en dokumentarfilm sendt på Danmarks Radio mandag stod to af de misrøgtede børn selv frem og løftede sløret for, hvordan deres forældre var i stand til at drive kispus med de sociale myndigheder i årevis. Ifølge den ældste datter blev der nemlig uddelt strenge instrukser fra forældrene, når folkene fra kommunen kom på uanmeldt besøg.