Charlotte kom ind på drømmestudiet med et snit på 12,4: »Hvis jeg beslutter mig for noget, så går jeg all-in«

Igen i år blev International Business på Copenhagen Business School den klart sværeste uddannelse at komme ind på. Charlotte Piil Nymand fra Lolland er en af dem, der kom gennem nåleøjet.

22-årige Charlotte Piil Nymand er kommet ind på International Business på Copenhagen Business School med et snit på 12,4. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

12,4.

Så højt et snit kræver det i år at komme ind på International Business på Copenhagen Business School (CBS). Det sværeste studie at komme ind på er altså blevet sværere siden sidste år, hvor det »kun« krævede et snit på 12,2.

En af de danskere, der i år kom gennem nåleøjet, er Charlotte Piil Nymand.

Den 22-årige, der er vokset op på Lolland med en mor, der er landskabsarkitekt, og en far, der er frøavlskonsulent, havde et snit på 12,4 i gymnasiet og var medlem af Akademiet for Talentfulde Unge. Hun har altid været glad for at gå i skole, og hendes lyst til at lære – også i de fag, der ikke nødvendigvis interesserede hende – har nu fået hende ind på landets sværeste uddannelse at komme ind på.

Et snit, der bryder syvtrinsskalaen, kommer ikke af sig selv. Charlotte Piil Nymand har lagt mange timer i skolearbejdet på Maribo Gymnasium, hvilket har resulteret i et karakterark, der næsten kun var fyldt med 12-taller – med undtagelse af blandt andet oldtidskundskab.

»Man kommer ikke nemt til noget her i livet. Man skal kæmpe for det. Hvis jeg beslutter mig for noget, så går jeg all-in. Jeg er god til at huske de positive argumenter for at få arbejdet lavet, når jeg er ved at køre død i det. Og så har jeg været god til at finde det interessante i de fag, som ellers ikke som udgangspunkt fangede min interesse,« siger hun.

Ikke et curlingbarn

Charlotte Piil Nymands drive har hun med sig hjemmefra. Hun har altid set op til sine forældre, der begge arbejder på et område, de brænder for. Og så har hendes opdragelse lært hende, at det er vigtigt at være åben over for alle felter – også dem, som ikke virker interessante ved første øjekast.

»Mine forældre har lært mig at have en lidt mere moden tilgang til min skolegang. Jeg er bestemt ikke et curlingbarn – jeg har lært en hel masse hjemmefra,« siger hun.

Hendes forældre har blandt andet lært hende, at emner bliver mere interessante, jo mere man dykker ned i dem. Så det har været hendes tilgang til fagene på gymnasiet.

»Jeg brænder meget for matematik og samfundsfag, så de fag kom nemt til mig. Og så var der nogle andre fag, jeg brændte knap så meget for. Men jeg er meget informationssøgende generelt, det er vigtigt for mig at få noget læring og noget erfaring, for i livet vil der altid være aspekter, man synes mindre om, og derfor er det vigtigt at kunne favne det hele. Og det har jeg dedikeret min skolegang til,« siger Charlotte Piil Nymand.

Virksomheder og erhvervsøkonomi har længe interesseret hende. Men at det lige netop var International Business, der skulle være hendes førsteprioriterede uddannelse, fandt hun først ud af tilbage i foråret. Og derfor havde hun heller ikke en bestemt uddannelse i sigtekornet, da hun i gymnasiet gjorde sig umage for at få gode karakterer.

»Jeg har ikke stræbet efter at få det højeste snit. I gymnasiet vidste jeg slet ikke, hvilken uddannelse jeg ville ind på. Men jeg har gjort mit bedste, fordi det har været vigtigt for mig ikke at være begrænset af mit snit, når jeg skulle søge uddannelse. Det var vigtigt for mig at vælge det studie, jeg brænder mest for – og ikke kun vælge et, fordi det er svært at komme ind på,« siger hun og understreger, at der også har været tid til et socialt liv.

»Jeg har ikke kun siddet med hovedet i en bog. Det har været en hårfin grænse mellem at yde på skolebænken og have sociale aktiviteter. Når man kommer ud i det virkelige liv, er det jo også vigtigt at have nogle sociale kompetencer.«

Spiller med åbne kort

Charlotte Piil Nymand starter på International Business på CBS til september, og hun glæder sig til at komme tilbage på skolebænken efter et par sabbatår, hvor hun har arbejdet som centerleder i virksomheden Visual Climate Center & Factory Lodge på Lolland.

»I mit arbejde har jeg set mange aspekter af, hvordan en virksomhed fungerer, og det bliver interessant at se, hvordan det udformer sig teoretisk. Jeg glæder mig også helt vildt meget til at læse om, hvordan store virksomheder opererer,« siger hun og er samtidig spændt på studiemiljøet.

»Jeg kommer til at være sammen med en masse ambitiøse medstuderende, som også synes, at det er sjovt at gå i skole. Det tror jeg kun vil virke motiverende.«

Hun ved endnu ikke, hvad hendes kommende studie skal føre til. Charlotte Piil Nymand holder sindet åbent og regner med at finde sin plads, når hun starter på studiet.

»Jeg ved, at det her er mit interessefelt. Men jeg er meget åben over for, hvilken afdeling af det virksomhedsmæssige jeg skal arbejde med i fremtiden. Jeg regner med, at noget vil fange mig mere end andet, så jeg har valgt at spille med åbne kort,« siger hun og tilføjer:

»Man får erfaringer gennem hele livet, og somme tider er det ikke så sort-hvidt, som man tror. Derfor forsøger jeg at have en åbenhed over for samtlige af de fag, jeg skal have på mit nye studie.«