Charlotte Dyremose i fars fodspor

Den 24-årige Charlotte Dyremose har fortrængt den konservative udlændingeordfører John Vinther fra Folketinget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun fik et af to K-mandater i Københavns Amt og kæmpede om førstepladsen med socialordfører Pia Christmas-Møller. Det stod tidligt torsdag klart, selv om Gladsaxe-kredsen manglede som den eneste af ni kredse.

Charlotte Dyremose er dansk mester i "reining", som er dressur i western ridning. Hun fik sidste år bronze i denne disciplin ved EM med sin hest "Mr. Poco Scotch". Hun studerer statskundskab ved Københavns Universitet.

Det er nok ikke disse dyder, der sendte hende på Christiansborg. Hun er datter af fhv. arbejds- og finansminster Henning Dyremose, som er direktør i TDC (før TeleDanmark). Han har trods sit travle job uddelt valgbrochurer for datteren.

Charlotte Dyremose blev i 1996 matematisk student fra Virum Gymnasium. Herefter tog hun et år på hesteranch i den amerikanske delstat Oklahoma.

Hun har siden 1997 læst statskundskab og blev i juli i år gift med sin forlovede gennem tre år Jacob W. Bræstrup.

Hendes store idol er fhv. statsminister Poul Schlüter, og hun mener, at den konservative leder Bendt Bendtsen er hans åndelige arving. Charlotte Dyremose ønsker større fairness i samfundet, hvor den personlige indsats belønnes.

Ritzau