Charlie Hebdo kommer til Danmark

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo udkommer i Danmark torsdag eller fredag, bekræfter Bladkompagniets direktør.

Redaktionen på Charlie Hebdo er rykket ind hos det franske dagblad Liberation efter det voldsomme terrorangreb, hvor ti ansatte blev dræbt.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne har svirret om, hvorvidt det franske satiremagasin Charlie Hebdo ville udkomme i Danmark, og nu bekræfter Bladkompagniet over for Berlingske Nyhedsbureau, at magasinet vil få plads på de danske avishylder.

Det fortæller direktør Christian Lanng fra Bladkompagniet, der er Danmarks største distributionsselskab.

»Vi har bestilt 300 eksemplarer, som vi regner med vil ramme magasinbutikker i Danmark enten i løbet af dagen torsdag eller senest fredag morgen,« siger han.

Han tilføjer, at man forventer, at det omstridte magasin vil komme til at koste mellem 40 og 50 kroner. Prisen er ikke fastlagt endnu, understreger direktøren.

Christian Lanng fortæller, at det ikke er første gang, at Charlie Hebdo udkommer i Danmark.

»Vi har distribueret magasinet for en del år siden, men stoppede, fordi interessen ikke har været så stor i en periode. Men vi har nu vurderet, at der vil være en interesse blandt danske kunder for at købe det her magasin, og derfor får vi det hjem til Danmark igen,« siger han.

Hvis man hungrer efter at få fingre i det franske satiremagasin, men er så uheldig ikke at få sit ønske opfyldt, er der ingen grund til bekymring.

»Bliver de første 300 styk udsolgt, så får vi bare fat i nogle flere,« forsikrer Christian Lanng.

Bladkompagniet har nemlig lavet en aftale med den franske eksportør af magasinet, så man kan bestille flere eksemplarer til Danmark, hvis der er brug for det.