Charlie Hebdo: »En fejl« af Jyllands-Posten ikke at vise Muhammed-tegninger

Charlie Hebdos chefredaktør beklager, at Jyllands-Posten ikke har bragt tegninger fra det franske satireblad. Han anerkender dog Jyllands-Postens bekymringer omkring tegningerne.

Charlie Hebdos nye chefredaktør, Gerard Biard (tv), og journalist Patrick Pelloux (th) trøster tegneren Luz på et pressemøde i går, hvor de fortalte om det nye nummer af det stariske blad, der kom på gaden her til morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chefredaktøren for Charlie Hebdo, Gerard Biard, kalder det »en fejl«, at Jyllands-Posten ikke har bragt tegninger fra det satiriske magasin, sådan som mange andre aviser har gjort.

Det oplyser han i et interview med netop Jyllands-Posten.

»Det er en fejl, at I ikke gør det nu. Vi støttede jer, så I kunne blive ved at bringe tegningerne. Det er lige meget, om tegningerne er sjove eller dumme, det, der er vigtigt her, det er, at nogen slår ihjel for små tegnede mænd,« siger han og henviser til, at Charlie Hebdo i sin tid bragte Jyllands-Postens 12 Muhammed-tegninger fra 2005, som udløste det, der siden er blevet kendt som Muhammed-krisen.

Gerard Biard afviser i interviewet, at Charlige Hebdo er særligt islamkritisk.

»Vi er blevet kritiseret i Frankrig for at være kritiske over for islam. Det er vi ikke, men over for islamister. Vi er en verdslig avis og ligeglade med islam, katolicisme og jødedom. Vi kæmper imod, når troen går ind på det politiske terræn,« siger han.

Han anerkender dog Jylland-Postens begrundelse for ikke at trykke Charlie Hebdos tegninger af Muhammed.

Avisen har forklaret beslutningen med, at hensynet til avisens medarbejder i den aktuelle situation vejer tungere.

»Man har lov til at være bange. Det er legitimt, menneskeligt og helt normalt. Men de, der bruger volden, vil gøre det, uanset hvad der sker,« siger han:

»Jyllands-Posten er holdt op med at bringe tegningerne og er stadig bange. Hvis hele verden holder op med at skrive og tegne om religioner, vil den stadigvæk være bange.«