CBS: Kun få studerende brokker sig over tampon-vin

Langt de fleste nye studerende på CBS er tilfredse med deres introforløb, til trods for at nogle af dem har brokket sig over, at de har følt sig udsat for krænkende aktiviteter

Foto: Mathias Bojesen

Langt de fleste nye studerende på CBS er godt tilfredse med deres introforløb.

Sådan lyder meldingen nu fra CBS, efter at det på bl.a. b.dk tidligere i dag er blevet beskrevet, hvordan 20 nye studerende i deres evaluering af dette års introforløb fortæller, at de har været udsat for grænseoverskridende aktiviteter.

Ifølge Jyllands-Posten føler de 20 studerende sig bl.a. udsat for krænkelser af seksuel karakter.

En af studerende fortæller således om at skulle suge vin ud af tamponer, mens en anden skriver, at der var aktiviteter, hvor tøjet skulle tages af til en såkaldt tøjkæde, og om en quiz, hvor deltagerne skulle fortælle private detaljer om deres sexliv.

En anden studerende føler sig i evalueringen stødt over, hvad vedkommende kalder et »omvendt jødisk bryllup«… Altså en grænseoverskridende aktivitet med »religiøse undertoner.«

Men overordnet er langt de fleste tilfredse med dette års introforløb, fremgår det af deres egne evalueringer af forløbet.

»Der er pæne karakterer til årets introforløb på CBS fra studerende. Årets evalueringer er gennemgået, og ni ud af ti svarer, at introforløbet har været godt eller meget godt, mens hytteturene vurderes til 4,5 på en 5-trins skala,« hedder det i en pressemeddelelse fra CBS.

CBS forklarer, at de 20 studerende har nedfældet deres negative oplevelser i et fritekstfelt i evalueringsskemaet.

»Kommentarerne i evalueringerne er anonyme, og vi har ikke modtaget officielle klager. Vi undersøger nu sagerne gennem de enkelte studier. Når sagerne er belyst, vurderer vi, om det skal have konsekvenser for studerende eller de ansvarlige introvejledere,« oplyser prodekan Annemette Kjærgaard.

»Overordnet er det vores indtryk, at der ikke er nogen sager af samme kaliber som sidste år, studerende har taget reglerne til sig. Men vi kan nok aldrig undgå at se overtrædelser af retningslinjerne, når 2.700 studerende er på introforløb,« siger hun og fortæller, at CBS fortsætter med initiativet Ny Start, der skal sikre mere fokus på faglighed og sociale aktiviter i introforløbet.

Prodekanen henviser med »sager af samme kaliber« til de sager om endog meget grænseoverskridende introforløb på CBS, der kom frem sidste år, hvor der bl.a. var strip på dagsordenen, og hvor kvindelige studerende måtte simulere oralsex i nedværdigende stillinger.

»Vi ønskede (med Ny Start, red.) at sætte et større fokus på fagligt indhold og socialt integrerende aktiviteter. Vi været meget tilfreds med det store arbejde, som introvejlederne i tæt samarbejde med studienævnene har gjort for at sikre, at nye studerende har følt sig vel modtaget på CBS,« siger Annemette Kjærgaard.

Med Ny Start er hytteture blevet forkortet til makismalt tre overnatninger, ligesom der er ingen alkoholindtagelse før kl. 17.00 og ingen spiritus over 16 procent på hytteturene.

De nye regler indebærer også, at der nu er ældre, aflønnede studerende med på rusture som såkaldte intro-administratorer, der holder øje med, at det hele går, som det skal.