Cavling-vinder skal lede journalistuddannelse

To rektorstillinger blev til én, da journalistuddannelsen i Aarhus tirsdag udnævnte erfaren, ny leder.

Jens Otto Kjær Hansen har i forvejen en lang karriere bag sig i mediebranchen. Nu skal han være med til at udklække nye journalisttalenter. Fold sammen
Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus har afsluttet jagten på en ny rektor. Valget er faldet på den erfarne journalist og kommunikatør Jens Otto Kjær Hansen, som siden 1. januar 2008 har været ordførende direktør i skolens nu tidligere direktion.

- Vi dag har sat en milepæl i den forstand, at 1. del af fusionen mellem Danmarks Journalisthøjskole og Den Grafiske Højskole nu er tilendebragt og det med gode resultater til følge, siger bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen.

Jens Otto Kjær Hansen modtog i 1978 journaliststandens fornemmeste pris Cavlingprisen sammen med sin kollega på Jyllands-Posten Sven Bedsted. Prisen blev givet deres artikler om edb-sikkerhed, som betød, at et helt nyt regelsæt, der skulle forhindre edb-sløseri blev indført.

Farvel til to rektorer

Udnævnelsen af Jens Otto Kjær Hansen betyder omfattende ændringer i Journalisthøjskolens struktur. På trods af sammenlægningen med Den Grafisk Højskole har begge institutioner fortsat haft hver deres rektor, nemlig Anne-Marie Dohm og Anne-Marie Wivel. Begge fratræder deres nuværende stilling den 1. august.

- Med valget af én rektor for den samlede institution, skal vi nu have ført fusionen helt til ende, siger Lisbeth Knudsen.

Journalist og reklamemand

Jens Otto Kjær Hansen er selv udklækket fra Journalisthøjskolens betonbunker, men er desuden exam.art. i filosofi fra Aarhus Universitet og MBA fra Henley Management College/Brunel University.

Han skrev i ti år for Jyllands-Posten og vendte senere tilbage som medlem af avisens bestyrelse i otte år frem til fusionen med Politiken. Herefter startede han sin egen virksomhed, Image Selskabet A/S, som gennem 10 år var blandt landets ledende public relationsbureauer.

I 2003 vendte han tilbage til journalistuddannelsen i Aarhus som leder af efter- og videreuddannelserne, og siden 2008 har han været leder af direktionen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.