Carsten Werge: »DBU svigtede spillerne«

Det var et svigt, at DBU ikke sagde fra på spillernes vegne, da et rystet landshold blev presset til at genoptage EM-kampen mod Finland efter Christian Eriksens hjertestop, siger mangeårige fodboldkommentator Carsten Werge.

Carsten Werge har i over 20 år været fodboldkommentator. Han er i dag fodboldredaktør på TV 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DBU har svigtet landsholdet. Det mener Carsten Werge, fodboldkommentator gennem to årtier og i dag fodboldredaktør på TV 2.

Forbundet skulle som spillernes arbejdsgiver have sagt fra, da landsholdet blev presset af UEFA til at genoptage lørdagens EM-kamp mod Finland halvanden time efter, at Christian Eriksen kollapsede på banen med et hjertestop, siger Carsten Werge.

»Jeg synes, at det var forkert, at DBU ikke greb ind. DBU skulle have været den støtte, spillerne havde brug for, da de blev stillet over for et umuligt valg midt i lørdagens kaos,« siger han.

Tre krisepsykologer og en ledelsesforsker har tilsvarende i Berlingske peget på, at DBU som arbejdsgiver havde et ansvar for at beskytte spillerne, som fik valget mellem at genoptage kampen samme aften eller næste dag klokken 12.

Landsholdsspillerne Kasper Schmeichel og Martin Braithwaite såvel som landsholdstræner Kasper Hjulmand har efterfølgende udtalt, at det var en urimelig situation at stille spillerne i. Kasper Hjulmand har udtalt, at han har dårlig samvittighed over, at han ikke selv sagde fra i situationen.

Det var et synligt rystet landshold, der lørdag aften stillede sig i ring om Christian Eriksen, mens han modtog behandling på banen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Enormt dårlig ledelse

DBUs formand, Jesper Møller, udsendte onsdag en pressemeddelelse om, at kampen ikke burde være genoptaget – men uden at berøre, hvorvidt DBU skulle have sagt fra den lørdag aften. DBU vil stille et beslutningsforslag om at ændre reglerne i UEFA, siger Jesper Møller i pressemeddelelsen.

Berlingske har efterfølgende bedt om et interview med Jesper Møller om sagen, men det afviser DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer.

»Jeg synes, DBU svigtede spillerne, de svigtede Kasper Hjulmand, og de svigtede staben,« siger Carsten Werge.

»Jeg synes, at det er tæt på udueligt, at man ikke stiller op som organisation og beskytter de spillere, som er havnet i en penibel situation. Det var enormt dårlig ledelse, at man ikke trådte til. Det er jo, når lokummet brænder, at man har allermest brug for, at nogen tør tage et ansvar. Og det var der ikke nogen, der gjorde,« siger Carsten Werge.

Berlingske har over flere dage bedt DBU om at forholde sig til, hvorvidt forbundet burde have grebet ind og afvist at genoptage kampen.

DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, skriver i en sms til Berlingske fredag, at det var forkert at overlade beslutningen til landsholdstræneren og spillerne. Han svarer dog ikke konkret på, om det var DBU, der skulle have sagt fra på holdets vegne, eller om ansvaret for situationen alene ligger hos UEFA.

»Som vi har sagt flere gange siden lørdag, burde kampen ikke være spillet færdigt. Det var forkert at overlade til trænere og spillere at tage den svære beslutning. Det bør være andre, der beslutter det, og DBU vil nu arbejde for at ændre reglerne, så en lignende situation ikke kan opstå igen,« skriver Jakob Høyer.