Carl giver Danmark en stormende nat

Stormen Carl går i land ved midnatstid. I Nord- og Nordvestjylland kan der i nattens løb komme vindstød af orkanstyrke, siger DMI.

ARKIVFOTO. Stormen Carl går i land i nat i Nord- og Nordvestjylland. Her er det billeder fra stormen 16. december sidste år i Rågeleje i Nordsjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Stormen Carl rammer Danmark ved midnatstid natten mellem fredag og lørdag.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser fredag aften, at stormen går i land i Nordjylland, hvorefter den fortsætter ned gennem Kattegat og blæser videre ind over Sjælland. Ved 07-tiden lørdag morgen når Carl Bornholm.

Ved kysterne i Nord- og Nordvestjylland bliver det ifølge DMI mest stormfuldt. Her kan man først på natten opleve storm med vindstød af orkanstyrke.

»Det er kysterne langs Jammerbugten, der får storm med orkan i stødene, men det bliver kun i ganske kort tid først på natten,« siger DMIs vagtchef.

I takt med at stormen bevæger sig over landet, mister den en smule af sin kraft.

»Resten af landet skal nok få blæst, men det bliver primært i form af hård eller stormende kuling og vindstød, der stedvis kommer op på storm eller stærk storm i styrke,« siger DMIs vagtchef.

Han vurderer, at stormen vil strække sig over tre-seks timer, og lørdag morgen vil man kun mærke eftervirkningerne af Carl.