Camilla Broe slipper for nok en retssag

Sagen mod danske Camilla Broe er nu droppet helt. Anklagemyndigheden har trukket deres anke tilbage. "En sejr", siger Camilla Broe.

Læs mere
Fold sammen

Anklagemyndigheden i USA har trukket deres anke tilbage i sagen mod danske Camilla Broe. Dermed er sagen endeligt slut, fortæller hendes danske advokat, Michael Juul Eriksen.

- Jeg havde nu heller ikke regnet med, at der kom en ankesag. Så det gik helt som ventet. Jeg har talt med Camilla, og hun er meget glad, siger Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Camilla Broe var tiltalt for 10 tilfælde af indsmugling af ecstasy til USA tilbage i 90'erne og blev i september 2009 udleveret til USA. Her sad hun varetægtsfængslet frem til slutningen af februar, hvor sagen ved retten blev erklæret forældet.

Den amerikanske anklagemyndighed appellerede afgørelsen og forsøgte forgæves at holde Camilla Broe i landet. Amerikanerne frygtede, at de danske myndigheder ikke vil udlevere Broe til USA én gang til, selv hvis den amerikanske anklager fik medhold i sin eventuelle appel.

Men så langt nåede sagen altså aldrig. Nu mangler Camilla Broe blot, at dansk politi frafalder deres sigtelse, men det er en formalitet, siger Michael Juul Eriksen.

- Camilla Broe blev sigtet ved det første grundlovsforhør i Danmark, så jeg tager kontakt til Nordsjællands Politi i løbet af tirsdagen for at få frafaldet sigtelsen.

Michael Juul Eriksen har bebudet en erstatningssag for sin klients lange varetægtsfængsling på halvandet år. I første omgang drejer det sig om det år, som Camilla Broe brugte i et dansk fængsel.

- Jeg er stadig lidt usikker på, hvordan vi skal håndtere hendes varetægtsfængsling i USA. Men nu tager vi tiden i Danmark først, og så må vi se, forklarer advokaten.

Det har ikke været muligt at træffe Camilla Broe til en kommentar, men på sin Facebook-profil skriver hun selv:

- Så er det en sejr!

/ritzau/