C20 i fremgang

Den globale finanskrise raser. Asiatiske markeder gik ned i nat - mens de danske aktier viste stigninger kort efter børsens åbning.

De danske aktier begyndte fredag med et lille fald - men efter en halv times handel, var der et plus på det toneangivende C20 på mere end en procent mod et fald torsdag 4,3 procent.

Og det kan være investorer, der er på vej til at købe billige aktier. Det vurderer cheføkonom i Handelsbanken, Jes Asmussen.

- Der er ingen tvivl om, at der fortsat er usikkerhed i markederne. Men vi kan have nået et niveau nu, hvor aktierne bliver så billige, at nogle begynder at købe op. Det kan være det, vi ser nu, siger Jes Asmussen til Ritzau.

Jes Asmussen peger på, at tallet for den amerikanske forbrugertillid, der offentliggøres senere fredag, er ventet med spænding.

- Frygten går på, at de amerikanske forbrugeres tillid til økonomien falder. Og det kan give anledning til fornyet frygt for en recession i amerikansk økonomi, der kan sprede sig til resten af verden. Det er nu ikke det, vi tror på, siger cheføkonomen.

/ritzau/