Byret ophæver navneforbud i PKK-sag

Københavns Byret har ophævet navneforbuddet mod de 11 tiltalte i en sag om terrorfinansiering. De 11 mænd er tiltalt for overførsel af op mod 140 millioner kroner til terrororganisationen PKK.

Torsdag formiddag valgte Københavns Byret at ophæve navneforbuddet mod de 11 tiltalte i den største sag om terrorfinansiering her hjemme nogensinde. Det skete, fordi retsformanden mente, at sagen har så stor samfundsmæssig betydning, at den må sættes højere end de tiltaltes krav på identitetsbeskyttelse. Navneforbuddet gælder dog indtil, at Landsretten har accepteret ophævelsen.

De 11 mænd står tiltalt for i perioden fra 2009 frem til anholdelserne i 2012 at have indsamlet og sendt op til 140 millioner kroner til det kurdiske arbejderparti PKK, der figurerer på både USA og EUs terrorlister.

Anklagemyndigheden oplyser ifølge Jyllands-Posten, at pengene er indsamlet i Danmark samt flere andre europæiske lande, hvorefter de er blevet sendt fra Danmark til PKK i Kurdistan. Nogle af pengene er desuden blevet overført til det nu lukkede og terrordømte ROJ TV, der sendte fra København. Sagen er således en udløber af efterforskningen af ROJ TV.

Retssagen mod de 11 mænd, der er mellem 28 og 72 år, forventes at vare et halvt år, eftersom der er afsat ikke færre end 65 retsmøder.