Byret dømmer kommunaldirektør for bedrageri

Sorøs tidligere kommunaldirektør misbrugte kommunens betalingskort til fornøjelser i USA. Han anker dom.

Sagen skyldes, at den tidligere kommunaldirektør brugte kommunens betalingskort til koncertbilletter og en privat middag i USA. Beløbet var cirka 6700 kroner (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retten i Næstved har fundet den tidligere kommunaldirektør i Sorø Kommune skyldig i bedrageri. 40 dages fængsel er straffen, som dog gøres betinget af, at han udfører samfundstjeneste.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag.

Søren Søndergaard Kjær vil anke til Østre Landsret, skriver DR Nyheder med henvisning til hans forsvarer, advokat Anders Németh.

Sagen skyldes, at han i 2019 brugte kommunens betalingskort til koncertbilletter og en privat middag i USA. Beløbet var cirka 6700 kroner.

Det var DR Nyheder, som oprindeligt bragte sagen frem i offentligheden. Kommunens betalingskort blev brugt til fornøjelser i Nashville i staten Tennesee. Han var i USA til en konference.

Kommunen besluttede sidste år at sende en anmeldelse til politiet. I kommunalbestyrelsen stemte kun en imod, mens 23 stemte for.

I august valgte Søren Søndergaard Kjær at sige op. Han begrundede det med, at tiden var inde til at skifte spor. Han ville i stedet bruge sine kompetencer i den grønne omstilling, lød det.

/ritzau/