Byret afgør: Skal byggeriet på Amager Fælled stoppes, skal forening finde to millioner kroner

Senest tirsdag i næste uge skal foreningen Amager Fælleds Venner stille to millioner kroner i sikkerhed, hvis den vil gøre sig forhåbninger om, at byggeriet på fælleden standses.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er netop blevet truffet en afgørelse i sagen om Amager Fælleds byggeri.

Amager Fælleds Venner skal stille en sikkerhed på to millioner kroner, før byretten vil nedlægge forbud mod fortsættelse af byggeriet.

Det fremgår af rettens afgørelse tirsdag ifølge Ritzau.

Foreningen skal stille sikkerheden senest tirsdag i den kommende uge. Hvis det sker, nedlægges forbuddet.

Sagen angår byggeplanerne på Amager Fælled.

To nævn – Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet – bestemte tidligere på sommeren, at en klage over Københavns Kommunes afgørelser i sagen skulle have opsættende virkning.

Det skyldes usikkerhed om, hvorvidt hensynet til arten stor vandsalamander er blevet tilstrækkelig tilgodeset.

Klagen til nævnene kom fra Danmarks Naturfredningsforening og fra Amager Fælleds Venner.

Men da byggeriet fortsatte på trods af nævnenes afgørelse, gik foreningen til Københavns Byret for at få nedlagt et forbud.

»Det er fantastisk, vi endelig har fået rettens ord for, at det Fælledby foretager sig er ulovligt. Vi håber på, de vil stoppe uanset hvad,« siger Steffen Rasmussen, der er talsmand for Amager Fælleds Venner.

Amager Fælleds Venner skal nu til at finde ud, hvordan de vil finde de to millioner, der skal stilles i sikkerhed. Hvordan de vil gøre det, ved de endnu ikke.

Direktøren for Fælledby, der står for byggeriet på Amager Fælled, udtaler at man indstiller det fysiske arbejde indtil videre.

»Udfaldet er ikke som forventet. Nu skal vi have tid til at granske afgørelsen sammen med vores advokat og vurdere de næste skridt. Vi indstiller det fysiske arbejde på området indtil videre,« siger Erling Thygesen, der er direktør i Fælledby.