Byrådsmedlem dømt for dødstrusler

Et byrådsmedlem i Ringsted er idømt 20 dages ubetinget fængsel for dødstrusler mod en medarbejder ved Skat i Køge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvis du kommer forbi, så skyder jeg dig.

Sådan lød en af truslerne fra løsgængeren Bent Pedersen mod en medarbejder ved Skat i Køge. Nu er har Retten i Roskilde idømt det tidligere medlem af Dansk Folkeparti 20 dages ubetinget fængsel for truslerne, skriver sn.dk. Oveni er Bent Pedersen, der har siddet i Ringsted Byråd siden 2005, dømt til at betale alle sagens omkostninger.

Truslerne blev fremsagt den 17. december 2008, hvor Bent Pedersen havde kontakt med den kvindelige skattemedarbejder i forbindelse med en momssag. Han blev uenig med medarbejderen, og så faldt truslerne: "Hvis du kommer forbi, så skyder jeg dig". "Hvis jeg kommer til Skat, så skyder jeg tre medarbejdere". "Når du tager hjem, skal du passe på, at du ikke bliver kørt ned".

Bent Pedersen har valgt at anke dommen til Landsretten, fordi han stadig nægter sig skyldig og samtidig mener, at kvinden afgav falsk vidneforklaring i retten.

Umiddelbart får sagen ikke nogen betydning for Bent Pedersens politiske liv, da han ikke genopstillede ved kommunalvalget og derfor slutter sin periode i byrådet ved årets udløb.

/ritzau/