Byggevarer koster i øst og vest

Der er stor forskel på, hvad byggematerialer koster, viser en sammenligning af priser på en række produkter.

Hvis du bakser med at sætte dit hus i stand, er der mange penge at hente ved at jagte den billigste pris på søm, brædder og fugemasse. Det skriver Jyllands-Posten.

For eksempel koster en pakke med 1.000 gipsskruer over tre gange så meget i Stark som i byggemarkedet 10-4. Prisen er i Stark 247,95 kroner, mens konkurrenten tilbyder samme vare for kun 67,50 kroner. Med pristjek-appen Byggevarepriser kan man hurtigt se, hvor man finder den billigste byggevare. Et andet sted, man kan sammenligne priser, er på hjemmesiden Nooda.dk.

»Når vi sidder og arbejder med produkterne, kan vi se, at der stort set er mellem 30 og 50 procent at spare på det hele,« siger Troels Burmølle, den ene indehaver af Nooda, til Jyllands-Posten.

Det besværlige er, at det varierer meget, hvilke byggemarkeder, der er billigst inden for de forskellige varer.

Manden bag appen Byggevarepriser mener, at de store prisforskelle peger på, at priserne generelt er for høje hos forhandlerne.

»Flere af byggemarkederne tilbyder prisgaranti og giver et indtryk af at være billigst, men det er ikke i orden, når det ikke er tilfældet,« siger han til Jyllands-Posten.

Hos byggemarkederne er man lodret uenig i den konklusion. Her ser man de store prisforskelle som tegn på, at der er reel konkurrence.