Butikscenter afspærret efter røveriforsøg

Brændende gasflasker, som formodentlig stammer fra et røveriforsøg i en bank har fået politiet til at spærre Egedal Centret i Stenløse af for handlende. Der er fortsat risiko for, at flaskerne kan sprænge i luften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handlende i Stenløse går i øjeblikket forgæves, hvis de vil besøge butikker i Egedal Centret. Omkring halvdelen af centret i Nordsjælland er nemlig afspærret, fordi to gasflasker brænder. Ifølge politiet er det formentlig tyve, der har sat ild til dem som et led i et bankrøveri oplyser vagtchefen til TV 2 News.

Det er meget normalt, at tyve bruger denne metode, hvor de fylder en bankbokse eller kontantautomater med gas, som de efterfølgende sprænger i luften.

Men noget gik galt, da tyvene forsøgte at fylde bankboksen ved hjælp af gasflaskerne, som er blevet efterladt brændende, forklarer politiet.

Fordi ordensmagten ikke har styr på de kemiske processer, der sker i gasflaskerne, har de lukket centerområdet af, mens en ekspert undersøger dem. Det sker, fordi man af sikkerhedsmæssige årsager skal være 100 meter fra gasflaskerne, hvis de eksploderer.

I værste fald skal flaskerne køle i 24 timer, før handlende igen kan komme ind i butikkerne. Det forventer vagtchefen dog ikke, fortæller han til TV 2 News.

- Vi håber på at kunne komme til inden længe, siger han til stationen og forklarer, at politiet derefter skal have sikret spor og overvågning, så de kan komme gerningsmændene nærmere.