Bussen må godt efterlade rollator-brugere

Rollator-brugere i Trekantområdet kan kun være sikre på at komme med bussen, hvis de selv kan klare at stå af og på - chaufførerne har ret til at sige nej til at hjælpe,

Buspassagerer, der bruger rollator eller måske har en lille indkøbsvogn med sig, skal som udgangspunkt selv kunne klare at få den med ind og ud af bussen. Det er nemlig helt op til chaufføren om han eller hun kan eller vil hjælpe. Det oplyser P4 Trekanten, DR i Trekantområdet.

84-årige Elisabeth Christensen fra Ølholm, oplevede at en veninde blev efterladt på landevejen mellem Tørring og Ølholm, da hun ikke selv magtede at få rollatoren op i rutebilen.

- Hun bad om at få en hjælpende hånd, men fik nej, uden begrundelse. Chaufføren lukkede dørerne og kørte. Så stod hun der på landevejen, og var nødt til at tage en taxa hjem, fortæller Elisabeth Christensen.

Midttrafik bekræfter at den slags sker og det er i overensstemmelse med de overordnede retningslinier for chaufførerne.

- Som udgangspunkt kan man godt have en rollator med bussen. Men det er helt op til chaufføren om han kan, vil eller har mulighed for at hjælpe passagerer med rollatorer, barnevogne og andet de skal have med i bussen, forklarer trafikkontrollør Søren Bastholm fra Trafikselskabet Midttrafik

Elisabeth Christensen mener, at de fleste chauffører er meget hjælpsomme.

- Men det nytter jo ikke noget, at man kan køre ud med en flink chauffør og så ikke kan komme hjem igen, siger hun.

Seniorrådet i Hedensted Kommune vil onsdag drøfte problemet med Social - og Seniorudvalget.


Kilde: P4 Trekanten