Buschauffører i Århus får bodyguards

Private vagter sættes nu ind på udvalgte busruter i Århus med tilladelse fra politiet. Det skal skabe tryghed efter flere voldsomme voldsepisoder mod chauffører

Politiet gav på et møde onsdag med trafikselskabet Midttrafik grønt lys for, at selskabet her og nu kan bruge private vagter i bybusserne. Vagterne skal beskytte chaufførerne mod overgreb og genoprette den tryghed i arbejdet, som mange chauffører har mistet efter et par meget grove overfald på chauffører den seneste tid.

- Vi har haft et konstruktivt møde med politiet, som har foretaget en positiv juridisk vurdering af brug af private vagter på udvalgte busruter. Hvordan vagterne skal bruges, er op til Århus Sporveje. Men jeg anser det for at være en midlertidig løsning, som lige i den aktuelle situation kan skabe noget tryghed hos de ansatte, siger direktør i Midttrafik Jens Erik Sørensen til Ritzau.

Ifølge direktøren har Århus Sporveje allerede drøftet med et vagtselskab, om de ville påtage sig opgaven, hvis der kom grønt lys. Jens Erik Sørensen forventer dermed, at der allerede fra torsdag vil vagter på visse busser.

/ritzau/