BUPL roser SF-forslag om flere pædagoger

Hos pædagogernes landsforbund, BUPL, tager man ikke overraskende godt imod SFs forslag om at øremærke 500 millioner kroner på finansloven til flere pædagoger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

500 millioner øremærket til pædagogområdet i landets institutioner, lyder et af de forslag, SF har på blokken til efterårets finanslovsforhandlinger. Og det er et godt forslag, mener man hos BUPL, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, hvor formand Henning Pedersen godt kan se de penge gøre gavn.

»Jeg synes, det er rigtig gode forslag, SF er kommet med, og de vil kunne gøre gavn. Det rammer nogle væsentlige områder i daginstitutionerne,« siger Henning Pedersen.

De 500 millioner skal finansiere fire forslag, der ifølge SF vil hjælpe landets institutionsbørn med at få en god start på livet. 200 af de 500 millioner skal bruges på at ansætte flere pædagoger, 100 millioner skal målrettes en tidlig indsats i kommunerne, mens man samtidig vil ændre systemet, så pædagogstuderende ikke indgår i den daglige normering.

Og de forslag ser Henning Pedersen god fidus i.

»Alt i alt tror jeg, at det er nogle forslag, som virkelig vil komme børnene til gavn ved, at der bliver flere pædagoger til børnene,« siger Henning Pedersen.

Som en central del af forslaget vil SF også sikre sig, at pengene reelt bliver brugt på flere pædagoger og forhindre, at kommunerne bruger pengene på andre poster. Også den tanke vinder gehør hos BUPL.

»Det er det, vi har savnet med de penge, der hidtil har været afsat. Der afsættes jo hvert år 500 millioner kroner til kommunerne, men de er ikke blevet brugt alle sammen. Det er cirka halvdelen, der er blevet brugt. Nu kommer der så et krav om, at kommunerne skal dokumentere over for staten, at de har brugt det. Det, synes jeg, er godt,« siger Henning Pedersen.