BUPL: Giv børnene mere plads

Børnene bliver uvenner, og pædagogerne kan ikke arbejde optimalt, når pladsen i børnehaverne er for trang, siger formanden for BUPLs Lederforening. Hun ønsker minimumskravet ændret.

ARKIVFOTO fra børnehave. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er bekymrende, at børnene har så lidt gulvplads at lege på, fordi det giver konflikter i hverdagen.

Sådan siger formanden for BUPLs Lederforening, Sanne Lorentzen, om de tal, Jyllands-Posten bringer mandag på baggrund af en rundspørge, Bureau 2000 har lavet for fagforbundet FOA.

Ud af 875 daginstitutionsledere svarer 47 procent, at hvert barn i deres daginstitution har tre kvadratmeter eller mindre gulvplads at boltre sig på.

»Børn kommer ud i unødige konflikter, fordi der er for mange børn på for lidt plads. Og pædagogerne bliver pressede, når de skal forsøge at få en børnegruppe til at fungere godt, fordi der hele tiden er konflikter,« siger Sanne Lorentzen og giver et eksempel på, hvornår pladsmanglen kan være et problem.

»Hvis nogle børn gerne vil lege med togskinner, er personalet nødt til at finde et hjørne til dem, hvor de kan lege. Det er klart, at når der så er nogle børn uden for legen, som ramler ind i togbanen og bremser legen, så opstår der konflikt,« siger hun.

I danske børnehaver skal der være mindst to kvadratmeter til hvert barn. Det er for lidt, mener Sanne Lorentzen, som gerne så, at Danmark nærmede sig Sveriges regler på området.

»Det kunne jo være rart, at børnene kunne bevæge sig lidt mere frit, så det ikke er pladsmanglen, der udløser konflikterne. Jeg ville ønske, at vi havde svenske tilstande, hvor man har fem til seks kvadratmeter per barn,« siger Sanne Lorentzen.

Socialminister Manu Sareen (R) mener ifølge Jyllands-Posten ikke, at der er grund til at ændre de danske minimumskrav.