Bungyjumper bliver politianmeldt

Opdateret kl. 14.17: Det første elastikspring fra Øresundsbroen er blevet foretaget, men de kåde svenskere bliver nu politianmeldt. Springet er dybt ulovligt.

Screendump Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en video fra YouTube kan man se, hvordan en gruppe mænd kommer kørende i bil, standser midt på Øresundsbroen og binder et elastik fast til rækværket. Få sekunder efter kaster den ene sig ud over kanten med den anden ende af elastikken bundet omkring fødderne og et kamera på hjelmen.

Der er ingen tvivl om, at svenskeren får et ordentligt adrenalin-kick ved at springe ud fra den høje bro. Men det er ikke alt, hvad han får ud af episoden.

- Øresundsbron er en motorvej, ikke en legeplads. Vi finder det uacceptabelt, at nogen anvender broen til denne type aktiviteter. Vi betragter det som ulovlig indtrængen, og af præventive årsager har vi besluttet at anmelde hændelsen til politiet, siger Øresundsbrons sikkerhedschef Ulla V Eilersen.

Slap uden om videoovervågningen

Da de seks indblandede mænd i 35-års-alderen lavede løjerne torsdag aften, lykkedes det dem, uden at hverken politi, vagter til vands eller kameraovervågning, som findes på hele brostrækningen, opdagede noget.

- På selve broen er der 500 meter mellem kameraerne, og det kan være forklaringen på, at de ansatte ikke opdagede noget. Det er umuligt for os at filme alle biler, der standser, men nu skal jeg se videoklippene igennem sammen med mine kollegaer, så vi kan finde ud af, om der er mere at gøre for at undgå noget lignende i at ske, siger sikkerhedschef hos Øresundsbron Ulla V. Eilersen til Sydsvenskan.se.

Ifølge én af de springglade svenskere, er de stolte over episoden.

- Det er en stor ting, for ingen har gjort det før os, og det er hverken lykkedes for dansk/svensk politi eller Øresundsbroens vagter at fange os, siger 'Pelle', der ikke vil have sit fulde navn afsløret, til Sydsvenskan.se.

Se videoen her: