Bulgarsk politi beskylder voldtægtsoffer for svindel

Forsikringssvindel er motivet bag den ene anmeldelse om voldtægt mod dansk kvinde i Bulgarien. Det siger bulgarsk politi. Men Europæiske Rejseforsikring afviser

Et simpelt forsøg på forsikringssvindel. Sådan beskriver bulgarsk politi den ene af de fire voldtægtssager fra Bulgarien, hvor en 18-årige dansk pige blev overfaldet i ferieområdet Golden Sands. Politiet har derfor henlagt sagen.

Det erfarer Ritzau via det franske nyhedsbureau AFP, hvis kontor i Sofia har talt med bulgarsk politi om sagen. Hos Europæiske Rejseforsikring kalder underdirektør og presseansvarlige Niels Groes den forklaring for "langt ude". Der er nemlig ingen forsikringspenge i at anmelde en voldtægt.

- Jeg har hørt om mange måder, man svindler forsikringsselskaber på, men det der lyder ikke logisk. Voldtægtssager er ikke noget, kunden umiddelbart kan hæve en erstatning på. Det kan man kun, hvis man er ude for en ulykke og får varige men. Det kan selvfølge også være varige psykiske mén, men det vil tage flere år før de eventuelt viser sig efter en voldtægt, siger han til Ritzau.

/ritzau/