Bryllupsmiddag med lokale delikatesser

Det er en udsøgt bryllupsmiddag med både lokale og franske delikatesser, de mange gæster til det kongelige bryllup i Møgeltønder skal nyde.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Menuen til Prinsesse Marie og Prins Joachims bryllup er præget af lokale delikatesser fra det sydvestjyske køkken.

Brudeparret har forenet Maries franske baggrund med gommens kærlighed til det sønderjyske.

De mange gæster skal i gennem fire retter, som alle er tilrettelagt af Kokkelandsholdet.

Første ret består af vadehavsøsters og fjordrejer med hvide asparges, urter og rygeost.

Derefter skal gæsterne spise pighvar med kammuslinger, som har en sauce med kaviar og estragon.

Hovedretten er en oksemørbrad fra Schackenborg med sommertrøfler.

Det store festmåltid sluttes af på manér med hvid og mørk chokoladecreme med røde og grønne jordbær, oplyser Hoffet.

Middagen suppleres blandt andet af en vin fra 1999 fra Prins Henriks franske slot Chateau de Cayx, men gæsterne skal også nyde en La Cigaralle du Prince fra 2005 og en Domaine Cauhape fra 2004.