Brorson-præst sendt på ferie

Per Ramsdal afviser pure at være bagmand for et netværk for illegale flygtninge. Men efter en tjenstlig samtale med Københavns biskop er Brorson-præsten i dag sendt på tre ugers ferie. Biskoppen indskærper, at Ramsdal skal overholde landets love.

Præst i Brorsons Kirke, Per Ramsdal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en tjenstlig samtale hos biskop Peter Skov-Jakobsen er præsten Per Ramsdal blevet sendt på tre ugers ferie. Ramsdal afviser dog blankt overfor Berlingske.dk, at han skulle være "bagmand" for et netværk, der skjuler afviste irakiske asylansøgere, som dagbladet B.T. i dag hævder.

- Jeg kan pure afvise, at jeg skulle stå bag noget som helst netværk, der hjælper med at skjule flygtninge. Når jeg bliver ringet op af mennesker, lytter jeg til dem og taler med dem. Det samme gjorde jeg, da B.T.-journalisten ringede og udgav sig for at være flygtningeven. Som udgangspunkt stoler jeg på folk, men det ved jeg ikke, om jeg gør mere, siger Per Ramsdal til Berlingske.dk.

Han oplyser, at han allerede i aftes, efter at B.T.-journalisten havde ringet og afsløret sin identitet, sendte en redegørelse til Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen.

Selv om Per Ramsdal forventer at blive indkaldt til en tjenstlig samtale med biskoppen, mener han ikke, at samtalen med B.T.s "muldvarp" dokumenterer noget som helst.

- Jeg ved ikke engang, hvor de kvinder og børn og demente gamle, der blev sat på gaden i forbindelse med rydningen af kirken, befinder sig, siger Per Ramsdal.

Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men siger at han senere i dag vil udsende en pressemeddelse.

- Jeg er blevet kimet ned af journalister og mange andre mennesker hele morgenen, så jeg finder det bedst at komme med en samlet kommentar, siger Per Ramsdal fra præsteboligen ved Brorsons Kirke i Rantzausgade på Nørrebro.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF) siger til B.T., at Per Ramsdal bør fyres og straffes med fængsel.