Bror om prinsesse Diana: Fortjener en plads i historien

Prinsesse Dianas bror, Charles Spencer, taler ud om hendes liv i en ny dokumentar, der sendes til august.

I år er det 20 år siden, at prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris. Scanpix/Vincent Amalvy Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prinsesse Diana var elsket og beundret blandt briterne, og sorgen var tydelig, da nyheden om prinsessens død kom frem den sidste augustdag i 1997.

Lørdag den 1. juli ville den afdøde prinsesse være fyldt 56 år, og torsdag viste tv-programmet "Good Morning America" på ABC en trailer til dokumentarfilmen "The Story of Diana", der sendes til august.

I dokumentarfilmen, der bliver vist 20 år efter prinsesse Dianas tragiske død, taler hendes bror ud om sin søsters liv i det britiske kongehus.

»En af grundene, til at jeg ønsker at tale nu, er, at jeg synes, at man efter 20 år går fra at være en nutidig person til en historisk.«

»Og Diana fortjener en plads i historien. Dette var en speciel person. Ikke bare en smuk en,« siger Charles Spencer i dokumentaren ifølge ABC News.

Prinsesse Diana var gift med den britiske tronfølger, prins Charles, og sammen fik de børnene prins William og prins Harry.

De to børn betød alt for den britiske prinsesse, der også var kendt under kælenavnene "Lady Di" og "Folkets prinsesse", og i interviewet fortæller Charles Spencer, at intet kunne overgå hendes kærlighed til de royale sønner.

Prins William og prins Harry har tidligere fortalt om den store og livslange sorg, der ramte dem, da de blev moderløse i en alder af 15 og 12 år.

Den 31. august 1997 døde prinsesse Diana i en bilulykke i den franske hovedstad, Paris. Det skete, året efter at hun og prins Charles blev endeligt skilt efter et turbulent ægteskab.

Onsdag meddelte det britiske kongehus ifølge nyhedsbureauet AP, at prins Harry og prins William med sin hustru, hertuginde Kate, lørdag deltager i en privat mindeceremoni ved den afdøde prinsesses grav i anledningen af hendes fødselsdag.

Prinserne markerer også dagen for prinsesse Dianas død ved at rejse en statue af hende i de offentligt tilgængelige haver ved Kensington Palace.

/ritzau/FOKUS