Brøndbyfan varetægtsfængslet for episode i S-tog

Den 25-årige fodboldfan varetægtsfængsles efter omdiskuteret episode mellem fodboldfans efter kampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken i søndags.

De afbillede fans har ikke noget at gøre med den pågældende episode. Foto er fra Superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken, København, søndag den 7. august 2022. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommeren var klar i mælet, da han skulle afgøre, om de 25-årig mand skulle varetægtsfængsles efter en episode i søndags, som har været massivt omtalt i medierne.

Sigtede varetægtsfængsles i 20 dage – til og med 31. August – på baggrund af tre forhold om røveri. Manden nægter sig skyldig i røveri, men erkender at have taget trøjer og tørklæde fra FCK-fans.

Episoden, sigtede varetægtsfængslet for, blev optaget på video af en medpassager i toget. På videooptagelserne, der har floreret på nettet, ser man en Brøndby-fan tvinge to unge FCK fans til at tage deres trøjer af midt i et S-tog.

Sigtede udtrykte manglende forståelse over for varetægtsfængslingen, da han efter eget udsagn har samarbejdet hele vejen igennem. Han var iklædt shorts, sort T-shirt og birkenstock sandaler.

Mandens forsvarsadvokat, Søren Bech, ønskede navneforbud i sagen. Det ønskede han, da manden angiveligt har modtaget 20-30 dødstrusler på sin telefon efter episoderne. Han pegede desuden på, at episoden var en lille del i en større konflikt mellem de to grupper.

Dommeren var enig, og der blev nedlagt navneforbud i sagen.

Dommeren afviste at fængsle manden for røveri, som der ellers var rejst sigtelse for. Men dommeren mener at gerningsforhold falder under ulovlig tvang, og at der derfor er grundlag for en varetægtsfængsling.

Den sigtede og hans forsvarer har mulighed for at kære beslutningen om varetægtsfængsling til Østre Landsret. Om de gør det, blev ikke afgjort i retslokalet.

Tidligere har politiet vurderet, at der var tale om en form for røveri, da Brøndby-tilhængeren truede den unge til at tage sin FCK-trøje af. Trøjen skulle brændes, lød det.

En leder i Københavns Politi har onsdag talt om en »meget aggressiv adfærd« fra nogle tilhængere af Brøndby. Ofre var ud over betjente og tilfældige FCK-fans også sikkerhedspersonale efter en kamp mellem de to fodboldklubber søndag.